الأحد، 9 ديسمبر 2012

Forntida Egypten


Egypten är ett land i Afrika och Mellanöstern. Den gamla namn Egypten är "svart jord" Kemet mening. Han fick sitt namn på grund av fertiliteten hos svarta jord som finns i slätterna i Nilen flyter genom Egypten. Egypten är också känd för sina historiska monument såsom Giza pyramiden komplexa och även den egyptiska civilisationen har en stor betydelse.Egypten är ett land med en politisk och kulturell betydelse för Mellanöstern. Egypten har fått sitt engelska namn från olika källor, såsom Egypten ord franska, latin och grekiska Aegyptus Aigyptos gammal. Fakta inkluderar jordbruk, färg, utbildning, religiösa övertygelser och annat som hör till livet och berättade egyptiska.





















Jordbruket i Egypten

En av de grundläggande orsakerna som har gett Egypten för att utveckla, det var den bördiga svarta jorden längs Nilen flyter genom Egypten. Jordbruket var en viktig verksamhet som utförs av de gamla egyptierna. Samtidigt var många bönder experter på växande vete, grönsaker, en mängd olika frukter och lök.

Övriga poster som ingår jordbruk korn, lin, purjolök, vitlök, bönor, vindruvor, fikon, vete etc. användes för att göra bröd, korn för öl och lin har integrerad del av textilfibrer. Papyrus vass som växer naturligt på Nilen användes göra sandaler, båtar, papper, mattor och korgar. Jordbruket genomfördes under alla årstider, utom när det översvämmade. Under översvämningar folk undvek jordbruket.

Djur som getter, nötkreatur nötkreatur, grisar, ankor, etc. har bevarats av det egyptiska folket för deras mjölk, kött och deras användning i jordbruket. Bevattning i det gamla Egypten rankades sumpen chadouf och vallar. Chadouf var funktionella i områden med hög höjd. Olika typer av bevattning bidragit till att öka både kvaliteten och kvantiteten av grödor gör Egypten ett välmående nation.

Målningar i Egypten

Egyptiska målningar främst ägnas åt en död person. Målningar var ett sätt att uttrycka avsikt författaren att den avlidne ska ha ett bra liv efter döden. Många tabeller visar hela resan efter döden. Dessutom fanns det en praxis att måla saker på gravar den avlidne gjort före sin död och att den avlidne hoppades han fortsätter att göra det för alltid.Målningar var en källa för att hålla historien levande. Målningarna har också visat hur egyptierna levde sina liv och deras föreställningar om döden och livet efter detta var. En annan viktig aspekt av egyptiska målningar var skildringen av djur. De primära färger som används för målning var röd, grön, blå, guld och svart.

Egyptierna ansåg måleriet som ett sätt att ge de döda stöd som gör det möjligt att fortsätta sin färd efter döden. Kärnan i egyptiska målningar var hans omfattande och mindre betydelse gavs till försköning av målningen. Det var mycket viktigt för färgtillverkaren att hålla allt han permanent. Målningen gjordes av tillverkaren med sitt minne, så att den innehåller allt i färgen förblir intakt evigt.

Kostymer bärs i Egypten

Kläderna gjordes huvudsakligen av vitt linne. Det egyptiska folket har också använt ull. Dock var kläder gjorda av ull förbjudet i tempel som de gjordes på djur. Egyptiska folket trodde att ullen inte ska vidröra huden och har gjorts på detta sätt. De män bar höftskynken eller korta kjolar. Kvinnorna bar klänningar i allmänhet eller snäva klänningar. Vissa klänningar hade några band gömmer hennes bröst och andra har utsatt.Beror dock mycket på det sätt som härskade. Egyptiska barn utan bär kläder tills de når tonåren. Modekläder var enkel i början av egyptiska regel, men det har blivit komplicerat rumpa av det nya riket. Kläder modellen bestäms av ockupationen av en person. Jordbrukarna hade korta kjolar medan en dålig person som bär mindre kläder.

Egyptiska faraonerna

Farao är en titel för moderna forntida egyptiska härskare. Men var kungar nämns inte som farao av ​​de gamla egyptierna. "Farao" Den term som används främst av grekerna och hebréerna. Det hebreiska ordet par'o hänvisning till ordet "pr" i den egyptiska språket som betyder "stort hus". "Farao" är den term som alltid används i samband med det kungliga palatset och vad det betydde för livet, välstånd och hälsa slottet.

Eftersom det femtonde århundradet f.Kr. Farao användes som en synonym för kung. Men den första användningen av "Farao" ordet kan spåras tillbaka till New kungariket i mitten av artonde dynastin. Efter 2000 f.Kr., var farao nämndes av fem namn, fyra av dem är hans tron ​​namn och det var namnet på honom vid födseln.

Ordet sena egyptiska ordet par'o byggdes enligt den antika grekiska och latinska ord Sen uttalas som "Farao". Det är från detta brev som "Farao", har ordet erhållits. De gamla egyptierna trodde att Farao var Gud Horus, son till Gud eller solguden Re. På döden av en farao, antogs det att det måste förenas med solen.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق